top of page
IMG_8962_edited.jpg

Om Jannik Landt Fogt

Født 1979 og opvokset på vestegnen

Kandidat fra CBS 2008 / Økonomi og Filosofi

Har fået udgivet digte, noveller og en enkelt roman. 

I Janniks værker vil man tit finde forsøg på at beskrive hvordan humanistiske værdier og begreber såsom empati, kærlighed, identitet og moral (mis)trives i samfund og systemer hvor humanismen tilsidesættes for andre idealer. 

Jannik debuterede i 2020 med sci-fi novellen Organisatorisk Borgerskab der er en allegori over det moderne arbejde i store organisationer. Novellen vandt året efter den lille danske pris Niels Klim Prisen.    

Samme år udkom Janniks debutroman Elektrisk Blå Som Et 80'er Digt, der er en autofiktiv fortælling om opvæksten på Vestegnen. Den handler om fortællerens tætte venskab med vennen Lasse der som voksen får ALS og dør. Bogen er først og fremmest en undersøgelse af sorgen. Men den er også en fremstilling af den tilbøjelighed (nogle) mennesker har, med at tilsidesætte deres drømme for et trygt arbejde i hamsterhjulet. Bogen er skrevet i en nostalgisk og melankolsk tone der vækker genhør i enhver fra generation x, og selvom den takler svære emner som livskriser og sorg, så er den også en hyldest til venskabet og til menneskets evne til at genopfinde sig selv. 

Jannik skriver pt. på en novellesamling med arbejdstitlen "Paralleller". Bogen låner temaer fra den europæiske idehistorie og krydrer dem med elementer fra science fiction. Novellesamlingen er første bog i en serie af bøger, der forsøger at bygge bro mellem subgenrerne steampunk og cyberpunk.

Når Jannik ikke skriver på egne værker, ja så skriver han alligevel: På sin blog, som skribent på Nyhedsbrevet Fiktioner og for Fantask - den gamle tegneserie og genrelitteraturbutik i København.    

Om: Bio
bottom of page