top of page
  • Forfatters billedeJannik Landt Fogt

Tilskud til forfatterbesøg

Opdateret: 27. jan. 2022

Jeg har mødt en del undervisere der ikke vidste, at der to gange hvert år, kan søges honorarstøtte hos Statens Kunstfond. I praksis betyder det, at du som skolelærer, bibliotekar eller gymnasielærer kan få forfattere ud i dine klasser uden at skulle betale en eneste krone. Ansøgningen til Statens Kunstfond er simpel og ubureaukratisk.

I forbindelse med lanceringen af min debutroman rejste jeg rundt på de danske skoler og holdte foredrag. Min roman er god til de unge, fordi den rammer dem lige der hvor de er. Den handler bl.a. om at blive voksen, at træffe valg for livet, om fest, farver, musik og ung kådhed, men også om at fare vild i livet og dets mange muligheder.

Et forfatterforedrag = To besøg

Mine foredrag er som regel delt i to besøg. Et første besøg hvor jeg medbringer et klassesæt på 30 bøger (eller to på 60 stk.) Her fortæller jeg lidt om mig selv, min bog og taler om hvorfor musik fylder så meget i bogen. Nogle gange ser vi også et par musikvideoer og laver et par øvelser. Til slut får alle elever udleveret en bog til låns.

En måned senere kommer jeg tilbage, eleverne har her læst bogen, og så tager vi en snak om dens temaer og om hvordan det var at skrive den.


Tværfaglighed

Det er forskelligt hvordan undervisere anvender bogen. I nogle klasser er den blevet opgjort som et af hovedværkerne til eksamen. Nogle inddrager lydbogen der ligger på Spotify. Her afløses hvert kapitel med et musiknummer fra 80-90’erne, og der er en del undervisere der går multimodalt eller tværfagligt til min bog, og f.eks. inddrager analyse af sangtekster i relation til min bog. På én skole optog eleverne små videoscener fra bogen og på en anden skole skrev de boganmeldelser. En af dem kan du læse her.

Der var også en skole der satte min bog i relation til Nå-generationen i dansk litteratur, som den har en del til fælles med. Hvis ikke du selv har en idé til at anvende bogen i undervisningen, så kan du hente forlagets undervisningsmateriale lige her under. Det er en PDF du downloader.

Undervisningsmateriale_Elektrisk_Blå
.pdf
Download PDF • 3.95MB

Forfatterbesøg uden betaling

Hvis du kunne tænke dig at få mig på besøg, så læs gerne videre. Der er mange der ikke ved, at de ikke behøver at betale for et foredrag.

Hos Statens Kunstfond kan du nemlig søge tilskud til at få en forfatter ud på din skole, gymnasium eller bibliotek. Faktisk betaler Statens Kunstfond hele honoraret på 5000 kr. hvis de godkender din ansøgning.

Ansøgningen består af en simpel formular som du udfylder på nettet, samt to filer: Et lille bitte excel ark, en såkaldt Honorarblanket samt et Forfatter CV.

På billedet herunder kan du se et eksempel på det excelark som Brøndby Strand Skole sendte ind til Statens Kunstfond i 2021. Som du kan se, er det ikke mange informationer der skal skrives i det.

Selve excelarket dowloader du direkte fra Statens Kunstfond, hvor du også kan læse mere om ordningen. Klik blot på billedet herover. Så kommer du over på deres side. Det sidste du skal bruge er mit forfatter cv, og det downloader du ved at klikke på knappen her

ForfatterCV
.pdf
Download PDF • 272KB

Der er to ansøgningsfrister om året. Den ene ligger her den 2. februar, og den anden ansøgningsfrist er først til efteråret.

Hiv gerne fat i mig, hvis du vil have mig ud.

Jeg hjælper nemlig også gerne med at få ansøgningen sendt ordentligt afsted, hvis altså du har brug for det.


Hvis du ikke gider ansøgninger og excelark og bare vil betale ved kasse et, så kan du enten skrive til mig direkte, eller booke mig via Artebooking.


Bedste hilsner

Jannik Landt Fogt
720 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page