top of page
  • Forfatters billedeJannik Landt Fogt

Overfor krænkelseskulturen står bagateliseringskulturen

Lang tid før Radikale Venstres nedsmeltning for to dage siden, havde Jens Rohde sagt ”ja” til at medvirke i radioprogrammet ”Tal til mig”. Det er et radioprogram hvor han skal tale om sin tro. Interviewet finder sted dagen efter Morten Østergaards exit, så selvfølgelig spørger Radioværten (Iben Marie Zeuthen) ind til Jens’ sidste 24 timer. Det er et mega ærligt og rørende interview af en mand der ikke har nået at samle sig, men som svarer ærligt på spørgsmålene og som er helt vildt rørt over situationen.

På et tidspunkt siger Jens:


JENS: ”Alle har tabt. Morten har tabt. Radikale har tabt. Sexismedebatten har tabt. Alle er vrede – og det fører jo ikke noget med sig. Man kan ikke sige noget rigtigt i det her.”


Han rammer hovedet på sømmet her, for jeg aner ikke hvordan jeg skal forholde mig til sagen. Det er jo det der gør de her sager så svære. Jens fortsætter.


JENS: ”Nu kan alle gå rundt og skyde på alle. Så er de enten rasende på Morten, eller på Sofie eller på Lotte eller på os andre der også er en del af det […] Jeg er bange for… Jeg erkender at Radikale Venstre er hoppet op på en ufattelig høj hest.”


IBEN: ”Hmm..Man har lagt nogle linjer, som man ikke kan honorere – fordi man er menneske.”

JENS: ”Ja, og det bliver vi ramt af. Og måske er det også det der skal til, før vi kommer ind på et normalt leje. Men det må jo ikke blive sådan, at alle de kvinder som er blevet krænket og føler et overgreb, at deres sag så ryger væk i et ’der kan I sgu bare se og haha!’ Så får vi jo ikke ændret noget!”

IBEN: ” Altså #Metoo bevægelsen står også overfor en trussel i forhold til det der er sket i Radikale Venstre?”


JENS: ”Det ved jeg ikke om den gør, men dem som vil den det ondt, har jo fået noget at skyde med.”


Jeg cutter her. I kan selv lytte til interviewet, det er nok lidt mere interessant end min transskribering, men jeg vil gerne lige vise jer en kugle. Altså hvordan en rigtig #metoo penetrerende kugle ser ud. En af de der kugler som Jens er bekymret for.

I dag er vi blot 2 døgn efter Morten Østergårds exit. De politiske gribbe fra Nye Borgerlige (Don Draper Fanclub) har taget krudtet under armen og er skyndt sig i fotostudiet for at støbe en kugle. Den er digital og har form som et fotografi. På fotografiet har de foreviget deres komplette mangel på lødighed og virkelighedssans. De har sat baren så lavt at alle svinehundene kan være med og har udarbejdet en reklame for partiet med teksten ”Vi er ikke som de andre.”Den her reklame er ligeså tåkrummende pinlig og ligeså fuldstændig ude af trit med ligestillingsproblematikkerne i Danmark som Pia Kjærsgaards og Pernille Vemunds angreb på Sofie Linde i DR’s Debatten. På reklamen sidder fire af tosserne fra De Nye Borgerlige og tager hinanden på lårene. Den reklame er ikke bare noget af det mest beskidte spin (For det handler jo for helvede ikke om lårene – det handler ligeså meget om lår, som Støjbergs løgne handler om barnebrude), den er også et opsigtsvækkende vidnesbyrd om et splittet Danmark.

Reklamen er spyet ud på de sociale medier i dag. I dag hvor 689 personer fra universiteterne, tilslutter sig koret af kvinder fra det politiske liv og fra medieverdenen som har skrevet lignende vidnesbyrd.


Danmark er splittet fordi vi på den ene side har kræfter der beretter om krænkende adfærd på tværs af brancher. Den krænkede adfærd er ikke branchespecifik, det er en landsepidemi og tilmed en epidemi der ikke kan bekæmpes ved at vi gemmer os bag masker eller stiller os i kø ved håndvasken for at vaske hænder. Epidemien handler ikke om kropshygiejne, men om sindshygiejne og derfor kræver den dialog, også selvom denne dialog er pisse svær og bringer os helt derud hvor vi ikke ved hvad vi skal mene eller sige. For helvede jeg er da selv vildt meget i tvivl om hvor jeg selv står i den her debat, det er jo derfor vi skal ha' den!


På den anden side har vi kræfter der prøver at bagatelliserer adfærden. Kræfterne der bagatelliserer er ikke incels – det er ikke masturberende ufrivilligt cølibaserende mandslinge der sidder og gokker deres holdninger ud på Nationen!. Nej, i Danmark kommer bagatelliseringskulturen fra et folkevalgt parti.

Men det er vel hvad man kan forvente af et parti der vil ud af Menneskerettighedskonventionerne. De vil afvikle civilisationen et skridt ad gangen og bringe os hovedkulds ind i liberalismens mest liderlige drøm: et komplet markedsgjort samfund der (ikke) styres af såkaldte usynlige hænder.

Med Nye Borgerliges kugle mod #metoo er min politikerlede lige steget i tifold, for det er netop gået op for mig at Poul Nyrup tog fejl. I dag lever vi i en dystopisk virkelighed, derved at Dansk Folkeparti rent faktisk bliver betragtet som stuerene. Vi lever i en virkelighed hvor et nyt og endnu mere ånds- og historieløst parti har travlt med at høste tilslutning blandt alle haderne. Dansk folkeparti havde travlt med at hente stemmer hjem fra de der hader de fremmede. Nu kan Nye Borgerlige fortsætte derouten og høste stemmer fra alle dem der hader kvinder og dem der har fået nok af alt den støjende sniksnak om ligestilling, feminisme og et venligt klap i numsen.

Tillykke Danmark!

Med Nye Borgerlige er Trumptismen ankommet til den danske politiks tinder!

Let’s grab them by the pussy!

…eller skal vi måske forsøge at finde en anden vej?

At snakke om vores lands udfordringer, i stedet for at vælge det der altid har været den borgerlige strategi: At feje ubehageligheder ind under gulvtæppet?

138 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page