top of page
  • Forfatters billedeJannik Landt Fogt

Artwork til min bog "Paralleller" er færdig.

Opdateret: 19. jan. 2020

Steampunk, Dieselpunk, Cyberpunk. Glødende idealister og fritænkere, hemmelige gentlemanklubber, ondskabsfulde royale familier der plotter for verdensdominans, sørøvere, luftskibe, vikingesoldater, exoskelletter, cryostase, rumstationer, megakorporationer, androids, kybernetik. Skæbner der er filtret ind i hinanden, og karakterer du enten vil elske eller hade, og et plot, der tager fusen på dig og efterlader dig åndeløs. Paralleller har det hele.

Det har været Cecilie Szkotak Nielsens utaknemmelige opgave at illustrere mit megalomane og vanvittge sci-fi projekt, der ultrakort kan forklares med sætningen: Et forsøg på at bygge bro mellem Steampunk og Cyberpunk. Cecilie har haft kunstnerisk frihed til at tolke mine historier, og så har jeg blandet mig, når de første skitser har ramt min indbakke. Idag har jeg hænderne hævet over hovedet når jeg ser på resultatet. og samarbejdet med Cecilie har været vildt sjovt.


Parallellers struktur

Paralleller er en form for novellesamling, med sammenhænge mellem de enkelte noveller. Jeg kalder det et puslespil. Jeg har skrevet bogen som et værk, man som læser skal gå på opdagelse i. Et sted hvor man kan opdage sammenhænge på tværs af historierne når man læser dem første gang, og nye sammenhænge når man læser dem anden gang. Jeg er tungt inspireret af en Tarrantinosk-tilgang hvor historiernes centrum hele tiden spinder ud af fokus, og hvor dialogerne, og det der sker omkring karaktererne fortæller ligeså meget (eller mere) om plottet mellem linjerne.


Paralleller er stadig a work in progress, men jeg tør godt allerede sige, at det bliver en 12-13'ish noveller delt ud på 3 dele, som hver illustration herover prøver at fange essensen af.


Parallellers indhold

Første del starter i 1756 i London og omhandler stiftelsen af 'Teknokraterne'. En bevægelse for lærte gentlemen og kvinder der er modige nok til at starte et oprør (fra skyggerne) mod konge og kirkemagt. Deres bevægelse sætter begivenheder i gang der forandrer verden. Men de kæmper mod fjender, der er mere magtfulde, og som er villige til at tage alle midler i brug for at stoppe dem. Blandt disse, er Stollenwürm familien, der i over 300 år har forsøgt at gifte sig ind i Habsburgerslægten uden held. De har generationer af vrede sparret op; nok til at starte en verdenskrig. En anden af teknokraternes fjender er den mekaniske mand "Limbo" der siges at have en baggrund i heksebrændingerne. Han kommer fra en del af den katolske kirke der kaldes Ex Cathedra eller blot "Kirken i skyerne." Det siges at han jager frimurere - og nu også teknokrater.


Anden del tager fart i første verdenskrig, hvor en af teknokraterne (Killian Oakly) befinder sig i en skyttegrav på slaget ved Somme. Hans oplevelser og valg kommer til at påvirke flere generationer af teknokrater, især hans egne sønner. I anden del kommer vi også en smuttur til 80'erne hvor vi møder Peter Punker og hans entourage af misfits. Peter gemmer på en hemmelighed, der også bliver afsløret i bogen, og som ændrer verden ligeså meget som teknokraternes interventioner. I anden dels sidste historie møder man Seymore Drexler, der er vagt på et cryolager i Wake Corp. Seymore er vist ikke helt rask i hovedet, og det kan forekomme mærkværdigt at en mand som ham er sat til at våge over de nedfrossede. Men han gør det på sin egen specielle måde, indtil en dag hvor noget går galt.


I tredje del er der neon for fuld blus. Vi er i en cyberpunket version af fremtiden, og bevidsthedsupload er det nye sorte. Teknokraterne er efter et attentat splittet for alle vinde, og de prøver at finde sig selv i en verden der tilsyneladende har udviklet sig hurtigere end de selv har. Megakorporationer som Haersk, Dola og De 28 har sat sig i magtens centrum, men de royale gamle familier og en ny bevægelse der kalder sig for Det Posthumane Imperativ plotter i skyggerne.


Kan teknokraterne få samlet tropperne og sørge for, at verdenen ikke kører lige lukt ned i den rift der har åbnet sig fra det nordatlatiske ocean, henover nordafrika og hele vejen op i Rusland?

Og hvem eller hvad er skyld i riften?


Paralleller og fremtiden

Bogen er en del af mit sci-fi projekt "riftverdenen." Jeg håber på at kunne skrive mindst to romaner sat i samme verden, men nu må vi se hvordan Paralleller modtages, og så indrette skriveriet herefter. Det er dog vigtigt for mig at understrege: At Paralleller kan læses for sig selv som en afsluttet historie.


Pt. er jeg igang med endnu en gennemskrivning efter Speculativestories.dk har læst den igennem og givet feedback. Når den gennemskrivning er på plads, skal min redaktør have den tilsendt, og så kører vi endnu en gennemskrivning. Jeg krydser fingrene for at kunne få bogen ud i år.


Følg mig på Facebook, Instagram, Linkedin eller skriv dig op her på siden, så du kan følge med. Og del da for hulen mit projekt med andre ligesindet, hvis altså du synes det lyder fedt. Tak!


PS. Illustrationerne kan desuden ses i et større format herunder.105 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page